Група волонтерів Жешувського інкубатора культур из Польщі, що займаються організацією культурних заходів та проектів, три дні спілкувалися з українськими колегами у Луцьку. Вони знайомилися із громадськими організаціями та творчими середовищами, що ведуть свою діяльність у місті.

Про це повідомляє управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради.

Візит відбувся у рамках проекту "Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння" Європейського інструменту сусідства та партнерства Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, який у партнерстві із колегами з Івано-Франківська та Жешува (Польща) реалізовує виконавчий комітет Луцької міської ради.

Українські учасники зустрічі розповіли про свою діяльність у сфері культури та соціального захисту, особливо підкреслюючи роль співпраці із волонтерами. Крім того, у перший день виконавчий директор Луцького IT кластеру та організатор культурних подій Іванна Мартинів провела тренінг із піару.

У наступні дні гості із Польщі брали активну участь в акції "Мирна Україна", яку приготував Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, та арт-хакатоні "Університет міста". Також делегація із Польщі відвідала відкриття креативного простору "Озерний вітер".

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Читайте також: Місія "Евакуація-200" припиняє вивезення загиблих із зони АТО

В останній день перебування делегації були заплановані майбутні заходи для розвитку культурного співробітництва між Жешувом та Луцьком.

Учасники зустрічі із Польщі та України проаналізували схожості та відмінності у культурі Жешува та Любліні та запропонували ряд ініціатив, які можна втілити у майбутньому.