Більш ніж на третину зросла українська аудиторія соціальної мережі Facebook після блокування популярних російських ресурсів "ВКонтакте" та "Одноклассники".

Такі дані оприлюднила компанія TNS KANTAR, провівши маркетингове дослідження.

Аналіз результатів показав, що після блокування російських соцмереж кількість користувачів Facebook збільшилася приблизно на 35%. Крім того, суттєво зросла й аудиторія українських порталів i.ua та ukr.net.

Що стосується регіонального розподілу, то переважна більшість нових користувачів – зі сходу України. Також саме жителі тих регіонів суттєво поповнили аудиторію ukr.net.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Найшвидше на нововведення реагують користувачі віком 14-20 років, які й дають найбільший приріст в аудиторії Facebook. Поки ця категорія користувачів обійшла увагою ukr.net.

Opera.com продовжує бити рекорди по зростанню охоплень, при цьому найбільше зростання спостерігається в аудиторії 46+.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на думку українського президента Петра Порошенка, українці спокійно переживуть заборону соцмереж.