Фото: EPA

Білий дім запланував "сюрприз" Україні та низці країн, що отримують безоплатну військову допомогу. Її хочуть поміняти на кредити.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в керівництві країни.

За версією ЗМІ, крім України зміна може торкнутися Пакистану, Тунісу, Лівану, Колумбії, Філіппін та В'єтнаму. Проект бюджету на 2018 рік, в якому міститься дана пропозиція, нададуть адміністрації президента США 23 травня.

Відзначається, що щорічні витрати на військову допомогу становлять шість млдр доларів. При цьому, велика частина грошей іде в Ізраїль – 3,1 млрд доларів. Слідом у списку йде Єгипет – 1,3 млрд доларів, а на Йорданію виділяється 350 млн доларів.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Згідно з новим проектом бюджету, на вищеперелічені країни зберігаються витрати. Однак для більшості держав планується видача кредитів на закупівлю військової техніки.

У разі схвалення відповідного бюджету Конгресом, позики конвертують близько одного мільярда доларів. Це може посилити позиції Росії і Китаю.


Як повідомляв портал "Знай.uа", республіканець Ньют Гінгріч розповів під час зустрічі з українським журналістом Юрієм Бутусовим та військовим експертом Дмитром Тимчуком, що президент США Дональд Трамп буде продавати зброю Україні.