Близько мільярда гривень протягом 2014-2016 років здали батьки українських школярів на потреби навчальних закладів, де здобувають середню освіту їх діти.

Такі дані оприлюднила з посиланням на дані громадської організації "Батьки SOS" Оксана Онищенко в матеріалі для "Дзеркала тижня".

За її словами, це тільки ті гроші, які пройшли через бухгалтерію шкіл і були враховані. Скільки ж насправді батьки здали на безкінечні потреби навчальних закладів, уявити неможливо.

"Охорона, ремонти - це зазвичай проходить "повз касу", а суми не маленькі. Тоді як від держави навчальні заклади отримали за три роки 2,3 млрд грн.", – йдеться в статті.

Онищенко підкреслює, що найчастіше фондами, де є зловживання, керують не безпосередньо керівники шкіл, а їх родичі, друзі чи "свої" батьки. Якщо ж говорити про ЗОШ, де батьківські внески не документуються, то там ситуація взагалі жахлива.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як приклад наведена ситуація в одній зі столичних гімназій, коли директор повідомила батькам, що зникли 170 тисяч їх внесків. Гроші зберігалися в коробці від взуття в кабінеті завгоспа. Незважаючи на втручання правоохоронних органів, кошти не знайшли й досі, хоча слідство триває вже три роки.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", новий навчальний рік ударить батькам по кишені.