У Чечні вбили трьох осіб за ймовірну причетність до ЛГБТ-спільноти. Одним із них виявився боєць Росгвардії.

Про це повідомляють місцеві російські ЗМІ.

Людей, яких переслідували через нетрадиційну орієнтацію, спочатку утримували у секретній в'язниці, а потім вивезли за межі республіки і жорстоко вбили.

Російські слідчі вже готують відповідну постанову та проводять перевірку, в рамках якої вивчають інформацію про затримання, тортури, вбивства, а також публічні погрози місцевим кореспондентам.

Після цього родичі членів ЛГБТ-спіноти також заявили про масові переслідування – їм навіть довелося втекти із Чечні. При цьому поліція змушує їх писати заяви про те, що нібито їх брати та сини виїхали "на заробітки до Москви", а претензій до влади вони не мають.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Перші звернення волонтери почали отримувати від активістів ще на початку травня, тому одразу передали у контролюючі органи списки затриманих.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Тереза Мей заявила про підтримку ЛГБТ-спільноти у Чечні.