Представники Російської Федерації внесли до Ради безпеки Організації об'єднаних націй власний варіант проекту резолюції з розслідування катастрофи літака Boeing над Україною в 2014 році.

Про це повідомив постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін.

Сьогодні для обговорення свого бачення проекту резолюції з розслідування катастрофи авіалайнера під Донбасом російська сторона скликала нараду в Раді безпеки ООН.

"Ми знаходимося в процесі консультацій. Ми представили свій власний проект резолюції. Ми скликали нараду о третій годині дня, щоб обговорити це", - сказав Чуркін журналістам.

Читайте також: Шпигунський скандал: українське МЗС викликало посла Угорщини

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше шість країн-членів ООН зажадали заснувати міжнародний трибунал з розслідування обставин катастрофи МН17: Великобританія, Австралія, Бельгія, Україна, Нідерланди та Малайзія. Делегація останньої 15 липня офіційно внесла до Радбезу проект відповідної резолюції.

Росія, яка має право вето в Радбезі, сприйняла ініціативу створення трибуналу по МН17 несвоєчасною. Президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте назвав можливу установу трибуналу непродуктивною, бо вважає, що спочатку необхідно завершити міжнародне розслідування.