Сьогодні у всьому світі відзначають Міжнародний день шахів. Україна не стала винятком. Верховна рада у 2011 році прийняла проект постанови, ініційований народним депутатом Володимиром Даниленко, про проголошення Дня шахів в Україні.

Спочатку рішення відзначати це свято було прийнято ФІДЕ - Всесвітньою шаховою федерацією - World Chess Federation - заснованою в 1924 році.

Діяльність ФІДЕ спрямована на поширення і розвиток шахів по всьому світу, а також на пропаганду і підйом рівня шахової культури і знань. В даний час під егідою ФІДЕ проводиться більше 40 офіційних чемпіонатів для молоді, чоловіків, жінок і літніх людей.

Читайте також: У Львові чемпіонка світу з шахів зіграє з учасниками АТО

В Україні цього року до Дня шахів приурочили гру у Львові між діючою чемпіонкою світу з шахів серед жінок Марією Музичук та військовослужбовцями АТО. В цей день у наших бійців буде шанс помірятися інтелектом і умінням зі справжнім професіоналом!

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети
Показати ще

Але не варто забувати, що шахи не тільки інтелектуальна, а ще й глибоко естетична гра. Давайте подивимося, яка різноманітність шахових фігур існує в світі у наш час.