План президента Росії Володимира Путіна щодо створення "Новоросії" з тріском провалився. Однак і Україна поки не у виграші.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "112 Україна" екс-радник господаря Кремля Андрій Ілларіонов.

"По-перше, він точно не виграв те, що збирався виграти. Нагадаю, 17 квітня 2014 року він виголосив свою знамениту промову, в якій проголошував "Новоросію" від Харкова до Одеси, перераховуючи ті міста, які, з його точки зору, мали стати її опорними пунктами. Це своєрідний сигнал, переводячи на історичний мову - "Над всією Іспанією безхмарне небо" (кодова фраза, що увійшла в історію Європи – її передали по радіо 18 липня 1936 року і вона послужила сигналом до початку державного перевороту в Іспанії - ред.). Путін подавав сигнал про те, де потрібно піднімати повстання для того, щоб приєднуватися до цієї самої "Новоросії". Але зараз він розуміє, що цього зробити не вдалося і не вдасться в тому вигляді, в якому планувалося у 2014 році", - розповів колишній радник Путіна.

Втім, за словами Ілларіонова, про перемогу української сторони поки говорити рано.

"У тому вигляді, в якому планувалося у 2014 році, це вже неможливо. Але я хочу сказати, що й Україні не вдалося перемогти - два великі регіони країни залишаються окупованими. Причому, якщо про один регіон українська влада ще зрідка нагадує, - це Донбас, то про інший, Крим, не говорять нічого. Тому, з цієї точки зору, Україна точно ще не виграла", - додав екс-радник Путіна.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Путін екстрено зібрався у Париж.