Цього року київська міська влада планує гучно провести День Києва. Запланували понад півтори сотні заходів, серед який різноманітні акції та перфоманси. В КМДА представили план святкування.

Про це повідомила заступник столичного мера Анна Старостенко на брифінгу, 22 травня.

За словами заступника міського голови, Київ розпочав відзначати свій день міста в суботу, 20 травня, феєричним відкриттям оновленого велотреку.

А з 24 по 28 травня влаштують 30 акцій на вулицях міста, а також запланували організувати близько 150 різних заходів на рівні столичних районів.

24 травня, в середу нагородять діячів мистецтв "Київ". Номінантам з різних напрямків діяльності вручать премії в розмірі 25 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Центральним майданчиком святкування стане Софійська площа. 25 травня там відбудеться фестиваль латиноамериканських танців.

27 травня на Софійській площі о 17.00 годині відбудеться офіційне відкриття Дня міста, куди завітає привітати киян мер Віталій Кличко.

В суботу на Львівській площі кияни та гості столиці зможуть подивитися спектакль "Ярославна. Королева Франції" та оперні концерти "Чотири королеви", фільм-оперу "Ярослав Мудрий" та "Анна Ярославна".

Також в субботу, 27 травня, відкриють оновлений парк "Наталка" на Оболоні. А жінки та чоловіки зможуть позмагатися на спортивному Міжнародному Мегамарафоні, куди запросили понад три тисячі гостей.

На вихідні на Контрактовій площі пройде фестиваль "Народи Подолу" та традиційні ярмарки.

28 травня у неділю о 10.00 годині ранку влаштують 25-й "Забіг під каштанами", на якому очікують побачити понад десять тисяч учасників.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", київський велотрек відкрили шикарним лазерним шоу.