Великі європейські банки, серед яких французькі фінансові гіганти Credit Agricole, BNP Paribas і Societe General, мало не стали об’єктами хакерської атаки російського кіберугрупування Cron.

Як передає Reuters, свою команду злочинці назвали іменем шкідливої програми, що використовувалася ними для шахрайств.

За інформацією агентства, знайшовши вразливість у сервісі відправки смс, хакери надсилали повідомлення з заражених телефонів, після чого банки переводили гроші на їх акаунти. Усього шкідливим ПЗ вони інфікували понад мільйон російських смартфонів, зламуючи по 3,5 тисяч телефонів у день.

Жертвами кіберзлочинців були клієнти Сбербанку, Альфа-банку та користувачі онлайн-платежів Qiwi.

За час своєї діяльності злочинці таким чином украли понад 50 мільйонів рублів. Правда, за окрему плату вони також отримали доступ до вдосконаленого швидкісного ПЗ, за допомогою якого планували атакувати євробанки.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Правоохоронці затримали 16 хакерів у листопаді минулого року. Зараз розслідуванням їх діяльності займається компанія Group-IB спільно з МВС РФ.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", західні ЗМІ підозрюють росіян у масштабному розповсюдженні віруса-вимагача WannaCry.