Знамениту макаку на кличку "Дядечко жир", яку відгодували туристи в Бангкоку до півсмерті, посадили на жорстку дієту. Відвідувачам парку заборонили наближатися до тварини, доки вона не схудне.

Як пише видання Khao Sod, за здоров'я розжирілого примата взялась влада країни. У Міністерстві національних парків та охорони природи Таїланду навіть розробили спеціальну дієту, яка включатиме низькокалорійну їжу.

Відтепер мавпу годуватимуть лише свіжими овочами та білковими продуктами, які містять низький рівень цукру та жирів.

Крім того, тварина тепер з'їдатиме не більше 400 грамів їжі в день. І звичайно ж спорт. Дядечка жира змусять більше та активніше рухатися. Якщо не вдатися до таких заходів, тварина може страждати від серйозних захворювань серця чи навіть діабету.

Зараз бідолашна тварина важить 26 кілограмів, що втричі більше від норми. Влада всерйоз взялась за перевірку тварин у національному парку після того, як фото макаки з гігантським животом облетіло мережу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крім туристів, набрати зайві кілограми примату допомогли і його родичі у вольєрі. Дядечко жир – вожак зграї, тому інші члени родини приносили йому їжу.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", туристи в Таїланді пригощали макаку їжею з фаст-фуду, через що ледь не згубили тварину.