Велика кількість різних дієт дає можливість кожній людині самостійно експериментувати над власним тілом, контролювати вагу і досягти бажаних результатів. Перевірені і схвалені вченими дієти допомагають створити рельєфне тіло і контролювати вагу, але існують і ті, які негативно позначаються на здоров'ї і не впливають на масу тіла.

Люди часто ігнорують застереження лікарів, але коли організм вже дає перші збої в підсумку доводиться звертатися за допомогою до фахівців. Але цей негативний процес можна запобігти, якщо дослухатися деяких порад медиків.

Портал "Знай" розповість про кількох звичок здорового харчування, обґрунтовані наукою.

Їжте смачне
Їжа повинна бути приємною на вигляд і смак. Професор дієтології з Нью-Йоркського університету вважає, що кожний прийом їжі повинен радувати.

Клітковина та білок
Продукти, які багаті на білок і клітковину підтримують наш стан ситості, коли інші продукти навпроти швидко витрачаються залишаючи нас наодинці з почуттям голоду. До цих продуктів відносяться печиво, цукерки, фастфуд, тому краще зменшити кількість їх споживання, особливо в якості перекусів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Середземноморська дієта
Середземноморська дієта — найкращий спосіб знизити ризик серцево-судинних захворювань і поліпшити пам'ять. Продукти, які потрібно вживати дотримуючись цей вид дієти подобається практично всім людям.

Шкода соку
Соки часто дуже калорійні. Дієтологи настійно рекомендують замінити більшість видів соку і газованої води на звичайну очищену воду, так як калорії для життєдіяльності ми повинні отримувати тільки з продуктів харчування.

Голодні покупки
Ніколи не ходіть за покупками, коли ви голодні. Ранні дослідження показали, що голодні покупці беруть в два рази більше шкідливих і непотрібних продуктів.

Обов'язковий сніданок
Ранок у кожного повинно починатися з корисного сніданку, який запускає метаболізм і насичує енергією на певний час.

Розміри порції
Порахуйте скільки калорій міститься у вашій тарілці. Простий розрахунок калорій допоможе уникнути переїдання. Є один простий метод, щоб визначити об'єм їжі на око - розмір порції не повинен перевищувати розмірів вашого кулака.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що більшість людей, бігаючи слухають музику в навушниках. Але це дуже небезпечно, так як ви втрачаєте контроль над оточенням. Тримайте у вусі тільки один навушник, а інший хай теліпається. Таким чином, ви будете в курсі, що відбувається навколо вас. Існує небезпека нападів або проїжджаючих машин, які ви не почуєте в навушниках.