Скасування візового режиму з заморськими територіями Європейського Союзу потребують додаткового часу.

Як говориться в письмовій відповіді Департаменту консульської служби виданню "Європейська правда", МЗС почав переговори з приводу безвізу з заморськими територіями Франції і Голландії. Вказується, що безвіз з голландськими заморськими територіями очікується не раніше осені 2017 року. Складнощі полягають в тому, що влада Аруби, Кюрасао і Сінт-Мартен проводять власну міграційну політику.

Щодо Франції ситуація трохи інша. Рішення Парижа для заморських територій не є автоматичним, тому необхідні зміни в законодавство. Французький уряд поки цим не займається через зміну уряду.

До вирішення цих проблем українцям будуть потрібні візи для поїздок до Гваделупи, Майотту, Мартініці, Французької Гвіани, Реюньон, Сен-Бартелемі та інших.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розширив свій "репертуар" - дипломат поскаржився Раді Європи на "візову дискримінацію" росіян в включеному Криму.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще