Близько 70 антикорупційних справ можуть розвалитися через те, що не є підслідними НАБУ.

Про це сказав глава Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає "Главком".

"У нас в суді можуть дуже довго слухати справи. Хоча є справи на підході, де ми не виключаємо негативний результат - маємо очікувати виправдувальний вирок, оскільки була порушена підслідність", - сказав Холодницький. При цьому чиновник зазначив, що в Україні поки що не було випадків, коли справа розвалювалася через подібні порушення.

Щодо підслідності Холодницький зауважив, що їх "клієнтами" є судді, депутати обласних рад, заступники міністрів та інші чиновники, або якщо корупційна сума перевищує 500 мінімальних зарплат (понад 1600000 гривень).

"Те, що відразу можна згадати: справа заступника губернатора Миколаївської області, заступника міністра охорони здоров'я, сільський голова з Київської області, який отримав хабар в 300 тис. євро", - навів приклад Холодницький.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Однак в питанні підслідності бувають також спірні ситуації. Наприклад, справа судді Солом'янського суду Києва Зінченка. Коли його брали, він був суддя. Але на момент скоєння злочину - не виконувати обов'язки.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що лідер парламентської фракції "Радикальна партія" Олег Ляшко влаштував справжню виставу в кабінеті глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницька.