Президент РФ Володимир Путін зобов’язав "Роскосмос" створити надважку ракету і порадив не особливо затягувати з реалізацією проекту державного значення.

Про це заявив віце-прем'єр Дмитро Рогозін після наради з господарем Кремля, пишуть російські ЗМІ.

За його словами, Путін порадив фахівцям "Роскосмосу" прискорити розробку, використовуючи всі ті технології, які йму показали генеральні конструктори.

Рогозін додав, що така ракета має з'явитися лише після 2025 року. Вона зможе здійснювати польоти навколо Місяця та інших космічних тіл і стане "новим етапом пілотованої космонавтики".

У той час, поки в Росії лише тільки мріють хоч якось оживити космічну галузь, американська SpaceX уже наприкінці літа планує протестувати надважкий носій Falcon Heavy, вантажопідйомність якого – понад 54 тонни.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", компанія Ілона Маска успішно доправила на орбіту ракету-носій Falcon 9 з телекомунікаційним супутником, що забезпечить доступ до інтернету в наземному, повітряному і морському транспорті.