Під час трьох років правління Віктора Януковича він і його подільники вкрали близько 40 мільярдів доларів.

Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко журналістам.

За його словами, вкрадені минулим режимом гроші можна повернути за допомогою закону про спецконфіскацію. "На жаль, парламент не прийняв закон про спецконфіскацію, і необхідність в ньому не зникає. Тому що, крім 1,1 мільярда доларів, заарештованих в Україні коштів, які належали Януковичу, тільки за експертними оцінками близько 40 мільярдів доларів було вкрадено режимом", - сказав міністр.

Він зазначив, що ці кошти вивели через складні схеми з країни. Тепер вони перебувають у різних державах. І щоб їх повернути, потрібно прийняти закон про спецконфіскацію.

Петренко дивується, чому українські депутати бояться цього закону. Але він впевнений, якщо не цей парламент, то наступний його обов'язково прийме.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що конфісковані за рішенням судом 1,5 мільярда доларів, які належали колишньому президенту-втікачеві Віктору Януковичу, потрібно направити на розвиток оборонної сфери.