З приходом спекотних днів, ми намагаємося відмовитися від вживання гарячих напоїв. Влітку, більшість людей намагаються більше пити холодного в надії на те, що вони зможуть допомогти переносити спекотні дні.

Вживати гарячу каву в літній час не так вже й погано. У цьому є великі переваги - ви зможете принести користь для свого здоров'я.
Гарячі напої мають протиприродні охолоджуючі властивості. Виявляється, потіння є основним способом охолодження тіла. Як пояснив канадський дослідник, коли ваше тіло відчуває зміну температури, воно посилає сигнали в мозок, щоб почати виробництво поту. Потім, коли піт випаровується з вашої шкіри, тому ваше тіло охолоджується.

Коли ваш шлунок відчуває гарячу рідину, механізми поту "переграють", і ви зможете відчувати прохолоду. Але варто зазначити, що процес переохолодження не буде працювати, якщо ви вже промокли в поті. Це тому, що додатковий піт від пиття гарячої кави вже стає менш корисним для охолодження. Вчені це пояснили тим, що тільки перші кілька ковтків гарячого напою запускають цей процес. Тому, якщо ви хочете на протязі всього пиття кави мати ефект прохолоди, тоді вам краще застосовувати для цього охолоджувальні коктейлі з льодом або морозивом.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що якщо пити каву в міру, не більше 4 чашок на день - така доза буде приносити користь для вашого здоров'я, але більша кількість кухлів може дати зворотну реакцію. Передозування від кави викликає головні болі, безсоння, може спровокувати стан тривоги. Лікарі рекомендують дотримуватися норми, і напій буде приносити користь. Так само, фахівці рекомендують пити останню чашку кави мінімум за 4 години до сну.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще