День Києва 2017 пройде в ці вихідні 27-28 травня. Столиця відзначає 1535 років з дня заснування, але дата ця вельми умовна. День Києва ознаменується великою кількістю святкових культурних, розважальних і спортивних заходів.

Головним майданчиком для свят стане Софійська площа. В цілому до Дня Києва заплановано 30 загальноміських святкових заходів і ще 150 буде в районах.

День Києва 2017: розклад заходів

Відзначати свято почнуть 25 травня на Софійській площі з культурно-мистецького проекту "День Києва на Софії". Це буде феєрія музики, танців і квітів. На головній музичній сцені виступлять колективи аматорів і професіоналів в рамках танцювальних конкурсів. 27-го травня заплановане проведення дня вальсу, а 28-го травня - дня українського танцю.

Також в суботу 27 травня пройде урочиста хода від парку Шевченка до Софійської площі. Хор виконає гімн Києва і сподівається перевершити рекорд 2015 року, коли масове виконання пісні "Як тебе не любити, Києве мій" потрапило до Книги рекордів України. Урочисто День Києва відкриється о 17:00 на сцені на Софійській площі. Тут проведуть о 16:00 концерт за участю відомих українських артистів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Родзинкою програми в День Києва на Софійській площі стане унікальний арт-об'єкт - ексклюзивний металевий "торт бажань". Його висота складе 11 метрів й всі бажаючі зможуть залишити на ньому свої побажання української столиці.

Фестивалі до Дня Києва 2017

Вперше в Києві відбудеться Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості "Сонячний каштанчик". Переможець конкурсу отримає мільйон гривень на реалізацію свого проекту. Фестиваль триватиме три дні з 25 по 29 травня на кількох локаціях: парк "Інтернаціональний", Національний музей архітектури та побуту України в Пирогово, Міжнародний центр культури і мистецтв Федерації профспілок України в Жовтневому палаці і на Софійській площі.

Втретє з 26 по 28 травня на Львівській площі та у сквері навколо пам'ятника Анні Київській відбудеться Міжнародний фестиваль мистецтв "Anne de Kiev fest". 26-го ввечері фестиваль почнеться зі спектаклю "Ярославна, королева Франції". У наступні дні відбудеться оперний концерт "Чотири королеви", опера "Анна Ярославна" та фільм "Ярослав Мудрий".

Заплановані урочистості і на Контрактовій площі. На вихідних проведуть фестиваль культури народів Подолу. У його рамках відбудуться ярмарки, майстер-класи та культурно-мистецька програма.

На День Києва 2017 пройде щорічний "Фестиваль морозива". Програма передбачає дегустацію десерту від українських виробників, розважальну програму, атракціони і безліч ігрових майданчиків. Фестиваль розпочнеться 27 травня о 10 годині і триватиме до 28 травня.

У програмі на 27 травня запланований Всеукраїнський фестиваль "Територія творчості". Його проведуть на площі Конституції і в Центральному парку культури і відпочинку.

Програма спортивних заходів до Дня Києва

О 8:30 27 травня відбудеться спортивно-масовий легкоатлетичний захід "Kiev Euro Marathon". Старту марафон з вулиці Велика Васильківська, 55 (НСК "Олімпійський") і фінішує на території самого спортивного комплексу. Спортсмени, а всього їх має бути близько трьох тисяч, повинні будуть пробігти сім кіл по шість тисяч метрів.

На 27 травня заплановані міжнародні велозмагання "Race Horizon Park Maidan". Гонщики стартують о 13:00 з Європейської площі і, проїхавши по всьому центру Києва, повернутися до точки старту.

28 травня відбудеться 25-й ювілейний легкоатлетичний благодійний "Пробіг під каштанами". У ньому планую взяти участь понад 10 тисяч учасників. Спортсмени стартують з Михайлівської площі, пробіжать по центру Києва до Майдану Незалежності й побіжать у зворотному напрямку. Кошти, зібрані на заході, направлять на придбання обладнання в Центр дитячої кардіології та кардіохірургії.

Виставки та культурні заходи до Дня Києва

У виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" 25 травня організують виставку-презентацію промислової продукції київських виробників "Зроблено в Києві". Він відкриється о 10 годині. В цей же день в 11:00 на Співочому полі почне працювати спеціальна експозиція до Дня Києва. Там же проведуть День квітів від "Київзеленбуду". У всіх парках Києва готують культурно-мистецькі програми. Зокрема, в суботу відкриється новий парк "Наталка" на Оболоні.

У Ботанічному саду ім. Гришко 27 травня у 20:00 організують джазовий концерт, де виступить Національний президентський оркестр України. У Маріїнському парку 28 травня відбудеться фестиваль патріотичної пісні, а на Пейзажній алеї відкриється літературна сцена.

Святкова програма до Дня Києва 2017 буде наповнена різними заходами і кожен зможе знайти собі розваги до смаку і інтересам.