Раді національної безпеки і оборони запропонували також розглянути можливість введення заборони на доступ до інформаційних ресурсів самопроголошених "ЛНР" і "ДНР".

З такою ініціативою виступила віце-спікер парламенту, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, пишуть "Українські новини".

Вона звернула увагу на те, що в умовах боротьби за уми дуже важлива інформаційна політика. У зв'язку з цим Геращенко задалася питанням, чому сепаратистські сайти досі вільно працюють в Україні, а журналісти на них посилаються.

Крім того, їй не зрозуміло, чому це питання РНБО не розглянула, коли обговорювалася заборона на російські сайти. У зв'язку з цим Геращенко пообіцяла, що депутати надішлють відповідний запит до РНБО та профільного міністерства (Мінінформполітики. - Ред.).

За словами першого віце-спікера Ради, щоб повернути окупований Донбас, Україні слід приділяти особливу увагу не лише інформаційній політиці, але і питанням безпеки та гуманітарної політики.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 16 травня Петро Порошенко підписав Указ про введення економічних санкцій проти російських компаній. Під заборону потрапили соцмережі "ВКонтакте", "Одноклассники", сервіси "Яндекс" і Mail.ru.

Як повідомляв портал "Знай.ua", екс-президенти України Леонід Кучма і Віктор Ющенко прокоментували указ свого наступника. За словами Ющенка, цих санкцій недостатньо.