У Києві закінчився найбільший книжковий фестиваль в Україні. У цьому році на «Книжковому Арсеналі» свої новинки представили понад 150-ти видавництв, а відвідали виставку більше 50-ти тисяч чоловік.

Ажіотаж навколо цього дійства ще раз довів, що українці продовжують бути однією з найбільш читаючих націй. Варто сказати лише те, що черги у «Книжковий Арсенал» розтягувалися довжиною до 100 метрів.

Президент бібліофіл

Традиційно виставку відвідав і Президент Петро Порошенко з дружиною. Гарант залишився задоволений заходом і прикупив кілька книг: «Казимир Малевич. Київський період 1928-1930 років», «Каталог Чисте мистецтво », Decommunization Ukrainian Soviet Mosaics, а також кілька дитячих книг.

«Вражений неймовірною атмосферою ярмарки, - сказав Порошенко. - Довга черга на вхід в «Книжковий Арсенал» - єдина черга, яка мене радує».

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також глава держави затримався біля стенду з книгою про війну з Росією. Без довгих роздумів він розщедрився на 200 гривень і купив роздуми колишнього генерала НАТО.

«Добру справа робите», - подякував він тим, хто презентував цю книгу.

Лічильник відвідувачів

Цього року крім презентації книжкових новинок, організатори підготували і незвичайну розважальну програму для дітей. Величезна кількість дитячих кімнат не залишили байдужими маленьких відвідувачів.

Дорослі ж гості із задоволенням відвідували різні дискусії, перформанси та інші події.

«У цьому році виставку відвідало більше людей, ніж зазвичай, - повідомила заступник директора комплексу «Мистецький Арсенал» Соломія Боршош. - Ми встановили лічильники на вході. І тільки в цьому році ми можемо повністю відповідати за цифру в 50 тисяч відвідувачів».

За її словами, на даний момент складно сказати, скільки ж всього було продано літератури за ці п'ять днів. Але скоро ця цифра буде відома.

«На наступному тижні планується запуск форми зворотного зв'язку з учасниками ярмарку, тобто з видавцями, - повідомила Бормош. - Таким чином, ми отримаємо від них інформацію про те, скільки книг було продано, наскільки вони задоволені своїм результатом і які їхні очікування від нас як організаторів на наступний рік».

Як повідомляв портал Знай.ua, названі кращі книги "про це".