Президент США Дональд Трамп висловив співчуття постраждалим під час теракту в Манчестері і запропонував назавжди викреслити терористів із суспільства.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з головою Палестини Махмудом Аббасом, пише CNN.

"Я висловлюю найглибші співчуття всім тим, хто отримав жахливі поранення у результаті цієї терористичної атаки, а також сім'ям численних загиблих. Ми повністю солідарні з народом Сполученого Королівства", - сказав Трамп.

У характерній для нього експресивній манері глава Білого дому поспішив також висловити своє ставлення до бойовиків, що влаштували кривавий теракт на концерті американської співачки Аріани Гранде.

"Так багато молодих, прекрасних, безневинних людей, які насолоджувалися життям, вбили злісні невдахи по життю. Я не стану називати їх монстрами, тому що такий термін їм сподобається. Вони вважатимуть, що це відмінна назва. Відтепер я називатиму їх невдахами, тому що такими вони і є", - зазначив Трамп.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

На завершення виступу президент США підкреслив, що проблема тероризму залишається як ніколи гострою в усьому світі, і закликав усі країни об'єднатися проти "злісної ідеології".

"Наше суспільство більше не буде толерантно ставитися до цього триваючого кровопролиття. Ми більше жодної миті не терпітимемо вбивств невинних людей. А у сьогоднішній атаці загинули в основному невинні діти. Терористів, екстремістів і тих, хто їх фінансує і надає допомогу, потрібно вигнати з нашого суспільства назавжди", - заявив політик.

Нагадаємо, в ніч на 23 травня у "Манчестер Арені" прогримів вибух. У цей час в залі проходив концерт Аріани Гранде.

У результаті теракту загинули, щонайменше, 22 людини. Серед них є діти. Ще 59 людей отримали важкі травми.

Відповідальність за атаку взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у Манчестері затримали підозрюваного у теракті.