Депутати почали розгляд проекту, який забороняє займатися підприємницькою діяльністю та використовувати для цього хостели, міні-готелі та офіси, що здаються під оренду для тимчасового проживання.

Про це повідомляє Politeka.

Відповідна постанова №6424 передбачає заборону використання приміщень житлового фонду не за призначенням. Це не торкнеться приватних квартир, за умови, якщо власники не використовують найману працю та їх підприємницька діяльність не заважає сусідам.

А от так звані міні-готелі, які пропонують доступне житло на одну чи кілька ночей, тепер стануть недоступні. Таке житло особливо популярне серед приїжджих та туристів через дешевизну. Місця для ночівлі пропонують безліч сервісів, один із таких Airbnb. Подібні сервіси, згідно із законопроектом, також тепер будуть "під замком".

Парламентарі сподіваються, що цей крок збільшить наплив клієнтів до легальних готелів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, як зібрати кошти на власне житло.