Шанувальники «Гри престолів», затамувавши подих, чекають на вихід 7-го сезону серіалу. Щоб не витрачати час в очікуванні дарма, пропонуємо вирушити в подорож по місцях зйомок саги про Сім Королівств.

За словами директорки з туризму компанії «Пілот» Ольги Горощенко, тури по містах, де знімалися епізоди «Гри престолів», дуже популярні. І з виходом нових серій у фанатів з'являться і нові місця паломництва. Адже зйомки майже завжди ведуться на натурі, в реальних замках, парках, храмах.

А поки згадаємо, де знімалися перші сезони серіалу, і вирушимо в сонячну і овіяну романтикою старовини Хорватію.

Дубровник — Королівська Гавань

Дубровник – найвідоміший і найрозкішніший курорт Хорватії. У 17-му столітті місто пережило сильний землетрус, але середньовічна архітектура старого міста чудово збереглася. Не дивно, що це місце обрали для натурних зйомок серіалу в якості Королівської Гавані. Тут є і старовинні замки, і бруковані вулиці, і кріпосна стіна, що виростає прямо з моря.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

На вулицях Дубровника знімалася і одіозна сцена покарання Серсеї, коли королеву-матір змусили пройти голою через все місто.

Фортеця Ловріенац — Червоний замок

Через затоку від старого міста Дубровника на скелі височіє фортеця Ловріенац. У серіалі фортеці дісталася головна роль – резиденції короля андалов і перших людей, де і знаходиться горезвісний Залізний трон, за який точиться вічна боротьба.

Дендрарій Трстено — сад у Королівській Гавані

За 10 км від Дубровника знаходиться село Трстено, в околицях якого розташувався дуже красивий дендраріум. Ми радимо приїхати сюди, навіть якщо ви далекі від пристрастей саги. Альтанки, фонтани, статуї, акведук – вам сподобається тут прогулюватися, так само як леді Олені, Варису та іншим знатним мешканцям Королівській Гавані.

Спліт — Міерин

Деякі епізоди п'ятого сезону знімали у величному палаці Діоклетіана в Спліті, побудованому в 305 році н.е. римським імператором. Підвал палацу перетворився на підземелля, в якому тримаються дракони. А на вулицях Спліта «бездоганні» билися з Синами Гарпії. Цікаво, що костюми, які знімальна група привезла з собою для масовки, довелося перешивати, бо хорватам вони виявилися замалі.