Опромінена радіацією вода може бути потенційним джерелом для зародження мікроорганізмів.

Про це говорять вчені з Техаського університету Сан-Антоніо, передає Phys.org. Вони з'ясували, що при радіолізі води відбувається розпад оксиду водню, який можуть використовувати бактерії.

Вчені пояснили, що при радіолізі утворюється молекулярний водень. Радіація може виникати при розпаді ізотопів урану, калію і торію, які знаходяться всередині космічних об'єктів. При цьому на супутнику Сатурна Енцеладі і Юпітера - Європі, а також на Хароні і Плутоні є хондрити - метеорити, здатні до радіолізу.

Також є свідчення, що на Енцеладі і Європі є вода. Таким чином, на цих супутниках відбувається виділення Н2.

Як докази того, що в таких умовах може зародитися життя, можуть бути земні мікроорганізми. На Землі в середовищі, збагаченим воднем, живуть деякі види бактерій. Таке середовище характерно для шахтних вод і гідротермальних джерел на морському дні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що британські вчені розкрили механізм, за допомогою якого виникли окремі елементи РНК - рибонуклеотиди, необхідні для зародження життя на Землі.