Мінський процес просувається складно, бо нинішня російська влада не хоче бачити Україну незалежною, демократичною державою.

Про це повідомив посол України, представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Олександр Моцик під час круглого столу, повідомляє "УНІАН".

"Нинішня російська влада не хоче бачити Україну незалежною, демократичною державою. Скоріше, хоче бачити територію повністю контрольованою Росією і використовувати, звичайно, цю територію у своїх геополітичних цілях", - сказав він.

Саме тому, додав Моцик, "ми маємо окупацію Криму, ми маємо окупацію Донбасу і ми маємо продовження цієї гібридної війни".

Про затягування з боку Росії заявив і представник України у робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Протягом останніх трьох-чотирьох раундів дуже чітко проявилася позиція Росії по затягуванню і блокуванню всього процесу (я беру свою безпекову групу). Дуже добре видно, що пауза, яка є такою непростою для Путіна, зі Сполученими Штатами, заповнюється повним блокуванням, практично, переговорного процесу по безпековій групі", - сказав Марчук.

Як повідомляв "Знай.ua", очікується, що доля "нормандського формату" і Мінських угод вирішиться на саміті G7 в Італії.