В Україні є послідовники терористичної організації "Ісламська держава", проте вони не активізовані, тому Євробачення-2017 пройшло без ексцесів.

Про це в коментарі "Обозревателю" розповів колишній глава зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"Найважливіше і найпозитивніше для нас - той факт, що Україна не є першочерговим об'єктом устремлінь "Ісламської держави" та інших терористичних організацій. Тому ризик терактів під час проведення навіть таких масштабних заходів - мінімальний. Якби "Ісламська держава" планувала теракт в Україні, вона могла б його зробити. На щастя, цього не сталося", - зазначив він.

На думку Маломужа, те, що можливі представники ІГ в Україні поки ніяк себе не проявили - не привід для спецслужб сидіти, склавши руки.

"Прихильники "Ісламської держави" в Україні є. Вони не активізовані, не в бойовому форматі, не озброєні, але роботу потрібно вести. Знаю, що частково вона ведеться. Раніше ми проводили спецоперації, наприклад, у Криму. Там організовувалися наради, в яких брали участь навіть по 300 чоловік. Тихо, без шуму й афішування, ми проводили заходи з їх нейтралізації", - заявив екс-розвідник.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ІД підірвала стадіон у Манчестері.