Верховна Рада спростила процес працевлаштування іноземців в Україні, а також скасувала реєстрацію іноземних інвестицій в Україні.

За відповідний проект закону №4541 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій (про скасування реєстрації іноземних інвестицій та внесення змін в правила працевлаштування та проживання іноземців)" проголосували 239 народних депутата.

Згідно з законом, реєстрацію іноземних інвестицій замінить формальне інформування задля ведення державної статистики.

Закон знімає регуляторні бар'єри, встановлюючи вичерпний перелік документів, що чиновники мають право вимагати від іноземців, а саму процедуру буде приведено до міжнародних норм. «Це спростить залучення іноземних менеджерів та іноземних кваліфікованих працівників, що необхідно на перших етапах розвитку дочірнього підприємства в Україні», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Окрім того, закон надає право іноземцям – акціонерам та власникам часток з істотною участю в статутному капіталі господарських товариств в Україні отримувати посвідки на тимчасове проживання в Україні.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав, які професії є найзатребуванішими в Україні.