Новий банк розвитку країн БРІКС почав свою роботу у Шанхаї сьогодні.

Про це повідомляє Корреспондент, із посиланням на китайське інформаційне агентство Сіньхуа.

"Країни БРІКС - Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР - розраховують на базі нового банку створити альтернативу міжнародним фінансовим інститутам, таким як Міжнародний валютний фонд і Світовий банк, в яких визначальну роль відіграє США", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія пропонує Греції купити "акції" банку БРІКС

Глава МЗС Росії Сергій Лавров в зверненні, присвяченому саміту лідерів БРІКС у липні 2015 в Уфі, зазначив, що БРІКС демонструє становлення "нової поліцентричної системи міжнародних відносин, яка, зокрема, характеризується посиленням могутності та впливу нових центрів сили".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Початковий капітал Нового банку БРІКС складає 100 мільярдів доларів. Банк планує вкладати кошти у фінансування інфраструктури та проектів розвитку як в країнах БРІКС, так і за їх межами.

Перший президент банку - представник Індії.