Після блокування в Україні російських сайтів ВКонтакте, Яндекс, Однокласники і Mail.Ru їх відвідуваність різко скоротилася, незважаючи на величезний інтерес українських користувачів до статей з порадами з обходу блокування.

За даними сайту SimilarWeb, які були надані виданню ЕП, за п'ять днів блокування доступу відвідуваність ВКонтакте впала на 3,35 мільйона - з 10 мільйонів відвідувань в день, в середньому, до 6,75 мільйонів.

Відвідуваність соціальної мережі Однокласники скоротилася на 1,67 мільйона. До блокування відвідуваність складала в середньому 4,64 мільйона на добу, після початку блокування склала 2,97 мільйона.

Яндекс завдяки блокування доступу втратив приблизно 2 мільйони відвідувань. Середня добова відвідуваність сервісів Яндекса до блокування становила близько 6 мільйонів, після початку блокування вона впала до 3,9 мільйона.

Інтернет-портал Mail.Ru втратив 1,22 мільйона відвідувачів. До початку блокування його відвідуваність складала близько 4,62 мільйони на добу, після блокування вона знизилась до 3,4 мільйонів відвідувань.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами аналітика SimilarWeb, надана статистика в більшості випадків враховує також і тих українських користувачів російських сайтів, які заходять на них через VPN.

За даними аналітичного центру TNS Kantar CMeter, число відвідувачів заблокованих російських сайтів зменшилася в 2-2.4 рази.

Соціальна мережа Facebook прискорила свій ріст в українському сегменті. Збільшення її добового охоплення на десктопних комп'ютерах зросла на 30%.

Раніше інформаційний портал Знай.uа повідомляв, що браузер для обходу блокування сайтів FreeU виявився вірусом від Mail.ru.