Американська IBM припинила співпрацю з однією з найбільших російських IT-компаній "Ланіт", з якою були партнерами більше 20 років.

Причиною того, що корпорація розірвала відносини з росіянами стали санкцій, які діють проти Росії через агресію останньої на сході України і анексії Криму.

Як пише kommersant.ru, російська компанія "Ланіт" тепер не може купувати і поставляти устаткування і програмне забезпечення (ПЗ) IBM. Оскільки американці в однобічному порядку розірвала партнерські угоди.

За словами президента "Ланіт" Георгія Генса, згідно з угодою IBM мала право розірвати її, але при цьому повідомити росіян за три місяці. Це і було зроблено ще в квітні цього року, коли прийшов лист від віце-президента IBM Чада Різа. Проте причини розірвання угод там не вказані. І, як розповів Генс, протягом останніх трьох місяців IBM ігнорувала прохання "Ланіт" пояснити свої дії та лише вчора на зустрічі з представником корпорації у Празі йому заявили, що розрив викликаний скороченням партнерської мережі.

"В IBM у Росії 1733 компанія-партнери, у тому числі "Ай-Теко", IBS, "Астерос" і "Техносерв". Представники цих чотирьох компаній говорять, що не отримували від IBM подібних повідомлень", - пише видання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

До речі, холдинг "Ланіт" розробляє і упроваджує ПЗ, займається IT -аутсорсінгом, дистрибуцією електроніки та обчислювальної техніки. "Ланіт" належить Inventive Retail Group, що управляє магазинами re:Store, Lego, Samsung, Nike та ін. У 2014 році "Ланіт" виручив 91,3 млрд руб.

Читайте також: Hyundai і Ford зупинили роботу в Росії

За останні півтора роки це вже другий випадок, коли IBM розриває контракт з російським партнером. Першою на початку 2014 року стала компанія "Крок". Тоді росіяни пов'язували такі дії з перевіркою законності імпорту серверів IBM у 2011 році для потреб Ощадбанку. Але IBM так і не пояснила своє рішення.