Директор Агентства військової розвідки Пентагону генерал-лейтенант Вінсент Стюарт у своїй доповіді перед Комітетом Сенату США з питань Збройних сил дав прогнози щодо ситуацій на Донбасі.

За словами керівника розвідки, протягом наступного року продовжаться немасштабні бойові дії вздовж лінії зіткнення на Донбасі з можливою одночасною ескалацією насильства з боку Росії. Таким чином, за словами Стюарта, Мінські угоди залишатимуться і далі невиконаними.

"Конфлікт на сході України між підтримуваними Росією сепаратистами і українським урядом, очевидно, збережеться протягом наступного року, в той час, як надії повної імплементації Мінських угод затьмарюються", - підкреслив у своїй заяві Вінсент Стюарт.

Він зауважив, що Росія "навряд чи відмовиться від дестабілізуючих дій на Донбасі". З іншого боку, Україна, очевидно, також не виконуватиме політичні елементи Мінської угоди, поки Росія не виконає свої зобов'язання.

"Насильство вздовж лінії зіткнення, ймовірно, залишатиметься обмеженим до рівня невеликих боїв, хоча Росія зберігає готовність до ескалації конфлікту", - зауважив глав розвідки Пентагону.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Вінсент Стюарт також звернув увагу на вкладення Росією коштів у модернізацію військового потенціалу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Польща готується до агресії Путіна.