У Харкові Київський райсуд засудив лідера руху "Юго-Восток" Юрія Апухтіна до шести років в'язниці.

Суд визнав Апухтіна винним в організації масових заворушень, а також в закликах повалити конституційний лад. На думку суду, повністю доведено, що Апухтін 8 квітня 2014 року публічно закликав до погрому автобусів з правоохоронцями, які здійснювали охорону громадського порядку на площі Свободи і в будівлі Харківської ОДА, під час кількох мітингів закликав не визнавати чинну владу і організовано боротися проти неї.

Крім того, він закликав до федералізації України. Підсудний свою вину не визнав.

"Я вважаю вирок необґрунтованим. Він підлягає скасуванню, тому, звичайно, буде подаватися апеляційна скарга", - сказав адвокат засудженого Дмитро Тихоненков. Він упевнений, що вирок політично мотивований. Такі звинувачення можна інкримінувати всім учасникам подій на Майдані.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що колишній народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман розповіла про перший фізичному контакті з швидким українським президентом Віктором Януковичем.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще