Масштабний злочинний клан, який займався крадіжками із помешкань та відповідальний за 20% усіх крадіжок із проникненнями у Німеччині нещодавно викрила поліція Мюнхена.

За даними правоохоронців, до угруповання входило близько 500 членів, які були пов'язані між собою родинними зв'язками, повідомляє ВВС.

Злодії промишляли не лише по всій Німеччині, але й в інших країнах. У поліції мережу порівняли зі спрутом, який запустив щупальця по всій Європі. За словами комісара поліції Райнгольда Бергманна злочинна організація мала десятки відгалужень, зокрема, в Бельгії, Франції та Італії.

На слід клану правоохоронці натрапила в січні 2016 року, коли поліція упіймала трьох жінок, що намагалися проникнути в помешкання у Мюнхені. Заарештовані жінки привернули увагу правоохоронців своєю майстерністю та швидкістю, з якою вони проникли до приміщення.

Розслідування виявило, що їхні документи були фальшиві, а самі жінки пов'язані з групою, що виникла у Хорватії. Після цього в Хорватії, Іспанії та Німеччині відбулася низка арештів.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пізніше заарештували ще 20 молодих жінок у Мюнхені. Правоохоронці назвали їх "робочими бджолами". Крім того, у Хорватії арештували двох можливих лідерів клану, а в Німеччині - двох людей, яких вважають "керівниками середньої ланки". Лідери мережі мешкали в Загребі в розкішних віллах, оздоблених мармуром. Правоохоронці вилучили коштовності, цінні речі та сотні тисяч євро готівкою.

За словами комісара, жінок використовували, як "робочих бджіл", бо вони були обережніші, на них менше падала підозра. Їх навіть передавали між різними "філіями" угруповання, яке мало жорстку ієрархію. Самі вони, за твердженням комісара, не мали вибору.

Збитки, яких завдав клан злодіїв, можуть сягнути мільйонів євро.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в США злодій пошматував картину, яка коштує мільйони доларів.