У рішеннях Інтерполу щодо зняття з розшуку екс-президента-втікача Віктора Януковича і його "команди" є політична складова.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі українського телеканалу.

"Насправді є і момент політики в діяльності Інтерполу, на жаль, останніми роками, тому що це міжнародна організація, яка складається з країн-членів відповідної конвенції", – заявив Петренко.

Він зазначив, що цього не повинно бути в такій структурі, тому що Інтерпол повинен керуватися виключно юриспруденцією і законом. Петренко також заявив, що бачив коментар Генерального прокурора України Юрія Луценка про те, що прокуратура буде домагатися відновлення даних осіб в розшук. Що є логічним.

Міністр підкреслив, що дії Інтерполу викликають масу питань.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", 3 травня Інтерпол прийняв кілька резонансних рішень по відношенню до українських чиновників, які перебувають у розшуку. Так, міжнародна організація відправила до "білого списку" Януковича. Також, Інтерпол "помилував": екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького, нардепа-втікача Олександра Онищенка, главу АП і колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва та ще кількох осіб.

Заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян заявив, що дії міжнародної організації мотивовані тим, що там вважають репресіями кримінальні справи по відношенню до вищеперелічених чиновникам.