В анексованому Криму окупанти налагодили бізнес на курортниках. З початку сезону тут почнуть стягувати штрафи за парковку біля пляжу, але альтернативи водіям досі не запропонували.

Про це повідомляють "Крим. Реалії".

Виправдовуються "чиновники" тим, що нібито такі вимоги прописані у Водному кодексі Росії. Тобто більшість туристів просто не зможе побачити мальовничі місця через загорожі, а іншої можливості для паркування так і не вигадали.

Вперше про подібні штрафи заговорили у Керчі. Там вже почали складати протоколи. У тому ж російському кодексі чітко зазначено, що парковка в радіусі 500 метрів від водоохоронної території заборонена, але при цьому сказано, що водії мають право залишати авто "в спеціально обладнаних місцях із твердим покриттям". З цієї причини більшість пляжів виявилися недоступними для курортників.

Штрафувати "порушників" будуть по-різному: спочатку передбачили стягнення у розмірі від 3 тисяч до 4,5 тисячі рублів (для фізичних осіб), а для посадовців – від 8 до 20 неоподаткованих мінімумів. Якщо ви представляєте підприємство, то сума штрафу зростає від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Поки що туристів запевняють, що стоянки і під'їзні шляхи до пляжів будуть обладнані найближчим часом, але коли саме – не уточнюють. Нічого й не сказано про те, чи почнуться хоча б якісь роботи до початку сезону.

Із такою проблемою найчастіше стикаються ті, хто їздить до Керчі. Тут більшість пляжів "дикі", обладнані для відпочинку всього два із них. Покласти асфальт – означає нанести шкоду природі, а добиратися пішки теж не дуже зручно.

Одразу відреагували на штрафи активісти. На думку голови громадської організації "Курортний Крим" Олександра Бурдонова, такі обмеження черговий раз підтверджують свавілля місцевих "чиновників".

"Доступ закривати не можна, тому що це місця кримчан, які з дитинства там відпочивають. Тому що уздовж узбережжя, як правило, вузькі дороги і маленькі під'їзди до пляжів. А тут схема проста: місцевий чиновник приймає закон і використовує його як зброю у власних інтересах", - скаржиться він.

Як повідомляв портал "Знай.ua", відпочинок у Криму виявився не по кишені росіянам.