У Туреччині відповіли на рішення Росії зберегти заборону на ввіз помідорів і ввели обмеження на російську пшеницю.

За інформацією російських ЗМІ, відтепер на Росію має припадати 20-25% усіх ліцензій на ввіз пшениці. Цю інформацію вже встигли підтвердити два великих експортери з РФ, однак у Мінсільгоспі офіційної інформації з цього приводу не надали.

Зазначається, що мова йде про пшеницю для внутрішньої переробки. Однак 15 березня Туреччина припинила видавати такі ліцензії для Росії. Постачання зупинилось, а мита для пшениці відтепер складають 130%.

3 травня відбулась зустріч Володимира Путіна та Реджепа Таїпа Ердогана. Президенти Росії і Туреччини домовились про скасування усіх заборон експорту-імпорту, окрім помідорів.

У Кремлі повідомили, що ембарго на турецькі помідори може тривати 3-5 років, пояснюючи рішення необхідністю розвитку російського господарства.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, торгові обмеження між Росією та Туреччиною набули чинності наприкінці 2015 року після того, як турецькі військові збили російський бомбардувальник.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ердоган заявив про готовність попрощатися з ЄС, якщо у союзі не відкриють нові пункти переговорів щодо вступу.