Українські правоохоронці розпочали наймасштабнішу операцію за всю історію – вони проводять обшуки в офісах податківців по 15 областях країни.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу "112 Україна".

За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, силовики вже встигли провести 454 обшуки. Залучено близько 1700 поліцейських, півтисячі військових прокурорів. Вони обіцяють затримувати посадовців за необхідності та доставляти у зал суду для обрання запобіжного заходу.

Він додав, що слідчі дії безпосередньо пов'язані із злочинами екс-президента Віктора Януковича.

"Відбувається операція щодо перших керівників та заступників державних податкових адміністрацій, які мали пряме відношення до організації функціонування так званих податкових майданчиків", - зазначив Матіос.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Головний військовий прокурор підкреслив, що за рахунок грошових махінацій ці особи змогли збагатитися не менше, ніж на 97 мільярдів гривень.

Відомо, що на даний час затримали 23 високопоставлених чиновника, серед яких екс-глава Міндоходів у Дніпропетровській області, обласні керівники відомств у Луганській області, голова податкової АР Крим, кілька столичних керівників, заступників із Полтавської податкової адміністрації та інші.

"Це тільки перша хвиля затримань по цьому провадженню", - підсумував Матіос.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ГПУ провела обшуки в офісах осіб із оточення Януковича.