Росія погрожує Фінляндії можливою забороною експорту російського лісу.

Влада РФ дуже негативно сприйняла ідею фінського уряду посилити армію. Заступник голови комітету з міжнародних справ Ради федерації Андрій Клімов заявив, що Фінляндія через своє бажання зміцнити армійську міць країни розгубила свій економічний потенціал.

"З моменту закінчення Другої світової війни фінські лідери розуміли, що таке добросусідство. Вони забезпечували безпеку і процвітання своєї країни за рахунок того, що не витрачалися на оборону, а займалися економікою. Це одна з причин фінського економічного дива, завдяки якому колишня дачна провінція Санкт-Петербурга стала однією з найбільш процвітаючих країн у сучасному світі", — каже російський політик.

Читайте також: Росія загрожує Швеції "військовими наслідками" у відповідь на вступ країни до НАТО

Клімов також зауважив, що посилювати лінію оборони від Росії так само не виправдано, як "готуватися захищатися від марсіан". Він каже, що все це зайва витрата коштів фінських платників податків.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Клімов пропонує російській владі розглянути можливість заборонити експорт круглого лісу до Фінляндії. На його думку, "це багатьох би там протверезило".

Заступник голови думського комітету з оборони Сергій Жигарьов цілком підтримує ідею Клімова, і пропонує опрацювати питання щодо заборони експорту фінам круглого лісу.