Уряд вирішив понизити коефіцієнт стажу в рамках пенсійної реформи, що негативно позначиться на працюючих українцях.

Про це повідомляє Politeka.

Сьогодні пенсії розраховують за такою формулою: П = ЗС х КЗ х КС. Де, П - розмір пенсії у гривнях; ЗС - середня місячна заробітна плата в Україні за три останні календарні роки; КЗ - коефіцієнт заробітної плати (співвідношення своєї і середньої по країні зарплати); КС - коефіцієнт стажу (за кожен пророблений рік дається 1%).

Пенсійний фонд помножує коефіцієнт стажу на 1,35%, але після пенсійної реформи його понизять до 1%. Експерти називають це "грабежем серед білого дня" по відношенню до тих, хто ще не на пенсії.

"Дійсно, будуть використовувати оновлену зарплатну базу, але вони хочуть потім її на кілька років заморозити. Все робиться в ручному режимі, і для нових пенсіонерів це грабіж серед білого дня", - розповіла старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зазначимо, що пенсійна реформа призведе до щорічного зменшення кількості людей, які виходять на пенсію.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у службі зайнятості планують змінити правила допомоги безробітним.