У Росії перевидали підручники географії та історії для старшокласників. І деякі сторінки навчальних посібників відверто обурили користувачів мережі.

На перебріхування історичних фактів звернув увагу на сторінці у Facebook блогер Володимир Нєчкін.

"З нового підручника з географії для 10-11 класів російської школи. Просто пісня", - підписав він знімки книги.

Російських школярів вчать, що владу в Києві захопили неофашисти з легкої руки Європи і США.

"Останнім часом відносини Росії з країнами Заходу помітно погіршилися через прагнення цих країн змінити на свою користь стратегічний баланс сил у світі. Особливо напруженими стали міжнародні відносини у 2014 році в результаті глибокої політичної та соціально-економічної кризи в Україні і державного перевороту, який привів до влади радикалів-націоналістів, неофашистів, які отримали підтримку США і Євросоюзу. На заходи Росії щодо захисту своїх інтересів в Криму і на Чорному морі країни Заходу відповіли мовою ультиматумів і різного роду санкціями, які можуть обернутися ефектом бумеранга для самої західної коаліції", - йдеться у підручнику.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Передплатники Нєчкіна у коментарях щиро обурилися, "чим забивають голову дітям". І пригадали СРСР, коли історичні факти теж спотворювалися на догоду політичному режиму.

А трохи пізніше блогер порадував користувачів ще одним навчальним посібником - цього разу вже з історії.

"У ньому розповідається про "українських націоналістів", які захопили владу в Києві і хотіли заборонити російську мову. Ще мені сподобався абзац про "примус до миру" Грузії, ну і "Кримнаш", звичайно. Загалом, насолоджуйтеся", - написав Нєчкін .

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в Криму знайшли книгу про фашистів-москалів.