У Росії палає Красноярський край. Масово горять житлові будинки.

Пожежі почалися у Лісосибірську та Канську, вогонь продовжує поширюватися, пишуть російські ЗМІ.

За інформацією Міністерства надзвичайних ситуацій, Лісосибірськ охопили одразу три великі пожежі. У селищі Стрілка горить вісім житлових будинків, а також два лісопереробних підприємства.

Точна площа пожежі поки невідома, всі сили рятувальників кинуті та гасіння пожеж. Їм допомагають місцеві жителі, тому що впоратися з вогнем дуже складно.

У соціальних мережах росіяни пишуть, що вогонь охопив близько 30 будинків. Очевидці розповідають, що вогонь підібрався до паливної бази "Полюс", звідти вже евакуювали людей. Місцеві побоюються вибуху.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На трасі Красноярськ — Єнісейск через сильне задимлення обмежили рух транспорту.

У Канську вогонь охопив десяток житлових будинків. Поширення вогню вдалося зупинити.

За словами користувачів соцмереж, згоріло вже три вулиці, а вогонь дістався до селища, що разташоване неподалік.

У краї ввели особливий протипожежний режим. Жителям заборонили розводити багаття, палити траву. Пожежна обстановка погіршилася через штормовий вітер і спалювання трави.

У МВС Росії підтвердили припущення, висунуте в соцмережах про те, що пожежа почалася з лісопилки, де періодично спалюють всі відходи.

На допомогу рятувальникам виїхали до Лісосибірську 100 поліцейських з Красноярська.

Найбільш складна обстановка – в мікрорайоні Абалаковський перевал, там вітер несе пал трави убік складських приміщень. Поліція оголосила план "Тайфун".

Як повідомляв портал "Знай.ua", 17 травня в Києві спалахнули одразу дві пожежі. Загорілися ринок і супермаркет.