Жетони у київському метро незабаром знову поміняють колір. Зелені "монетки" для оплати проїзду виведуть з обігу.

Разом із переходом на новий тариф, підземка запустить нові жетони - сині. Про це на брифінгу повідомив заступник глави КМДА Микола Поворозник.

"У метрополітені вартість разового проїзду планується встановити на рівні 5 грн., по пластиковій картці - від 4,50 в залежності від кількості поїздок, а за проїзними квитками - від 3,87 грн. в залежності від типу проїзного", - розповів чиновник.

При цьому столична влада обіцяє зберегти безкоштовний проїзд для пільговиків.

"Що стосується кольору жетонів, то, звичайно, він буде змінений після введення в дію нових тарифів", - додав Поворозник.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зеленими жетонами кияни користуються з 2015 року. Зараз їх можна купити за 4 гривні. До цього проїзд коштував всього 2 гривні, і використовувалися сині "монетки".

З оновленими жетонами мешканці столиці їздитимуть недовго, адже до кінця 2017 адміністрація метрополітену пообіцяла повністю позбутися цього виду оплати проїзду.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", київська підземка відправила киян до пекла перфекціоніста.