Коли було оголошено про те, що новий сезон улюбленого серіалу "Твін Пікс" знову вийде на телеекрани, шанувальники містичної картини раділи тому, що знову зможуть споглядати гру улюблених акторів і розгадувати головоломки Девіда Лінча.

Понад 600 000 зображень з оригіналу дев'яностих були викладені в Instagram, а це означає, що культ після серіалу Девіда Лінча, все ще живий в епоху соціальних медіа.

Але що такого особливого в новій картині, яка через великий час перерви вийшла в прокат? Виявляється, манія Твін Пікс була не тільки до акторів, але і до костюмів, які створювали особливий візуальний світ, придуманий Лінчем і дизайнерами Патрісією Норріс і Сарою Марковіц. З тих пір, як ми змогли пізнати світ Девіда Лінча по сьогоднішній день, імениті дизайнерів надихаються образами серіалу 90-х років.

«Твін Пікс був дивним світом, і дивно це здорово», - говорить Крістофер Лаверті, історик костюма і редактор «Одяг на плівці». «Якщо ви подивитеся картини того часу, можна зіставити, що ми брали нескінченні варіації на Джесіку Флетчер і її візерункові шовкові шийні хустки в «Вбивстві, яке вона писала».

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

У порівнянні з чим-небудь ще в 1990 році, діяльність в цьому сюрреалістичному лісозаготівельному місті і розслідування вбивства королеви Лори Палмер викликали повний фурор. Казкова країна, заповнена дивними персонажами, які були одночасно абстрактними і яскравими особистостями запам'яталася багатьом. Від жінки з поліном, її дивацтва і жалюгідних кардиганов, до кокетки з середньої школи Одрі Хорн в її світшотах, плісированих спідницях і туфлях з гострим носком на маленькому підборах. Стилісти підкреслили, що немає нічого дивного в тому, що вся індустрія моди будується на тому, щоб брати елементи способу від улюблених персонажів.

Частина моди йде з персонажів і «Твін Пікс» не став винятком: королева променаду, диваки, дівчина з кафе з вишневим пирогом, карлик, Лора в елегантній чорній сукні в підлогу - всі ці особистості і образи були настільки сильні, що змогли внести вклад в індустрію моди.

Хіба темні, сексуальні обтягуючі чорні сукні Сен-Лорана зараз не нагадують про вампіра Лору Палмер в «Червоній кімнаті»? Таких прикладів можна знайти безліч. Паризький лейбл Kenzo зайшов так далеко, щоб офіційно співпрацювати з режисером Девідом Лінчем в 2014 році, просячи його створити колекцію для демонстрації свого одягу, натхненної серіалом. Як у фільмі Лінча "Блакитний оксамит", костюми невизначений період впливали на моду в реальному світі.

Девід Лінч висловив свою думку з цього приводу, назвавши свою роботу оригінальною, тому що вона запам'яталася людям, як яскрава картина. Він так само вважає, що завдяки "Твін Пікс" зміг вплинути не тільки на суспільство, а й внести якийсь внесок, який допоможе створити яскравий образ.
Ті, хто пам'ятає момент, коли картина вийшла на телеекрани в 90-х роках, можуть погодитися з тим, що хотілося бути схожими на акторів не тільки стилем, а й поведінкою.

«Це не схоже на те, що одяг в Твін Пікс був недоступним», - каже Лаверті про те, що велика частина підлітків могли легко копіювати його без великих фінансових витрат.

«Дійсно, весь західний погляд, який я б назвав основою для дизайну костюмів Твін Пікс, придбав культ, - додає він. - Подивіться на футболки в яскравих апельсинах і коричневих тонах з блідими джинсами - у вас є найпростіший наряд на всі часи».

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що біла сукня не вважається виключно літнім гардеробом. Між сезонами, з більш щільної тканини можна носити його різної довжини під шкіряну куртку і чорні черевики щиколотки, під пальто з високими черевиками або кедами.