Військовий госпіталь, який Канада подарувала Україні, повністю відповідає вимогам по військово-медичному забезпеченню.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Цей мобільний госпіталь є черговою частиною допомоги канадського уряду, вкрай необхідної сьогодні Збройним силам України. Він повністю відповідає вимогам, що пред'являються до військово-медичному забезпеченню в ході комплексних заходів реформування у Збройних силах України", - сказав замміністра оборони Ігор Долгов на церемонії передачі.

Читайте також: Волонтери доправили на передову новітню систему керування вогнем

За його словами, у вересні Збройні сили України чекають канадських військових інструкторів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як зазначив посол Канади в Україні Роман Ващук, переданий Збройним силам України мобільний госпіталь виготовлений за сучасними канадськими технологіями.

У той же час його обладнання повністю сумісне із українським.

Сьогодні мобільний комплекс згорнуть та відправлять до розташування 59-го військового мобільного госпіталю у Луганській області.

"Він замінить собою наш пересувний госпіталь, який перебуває там вже довгий час і обладнання якого зношене", — повідомив полковник медичної служби Андрій Верба.