Оборонній сфері України варто рівнятися на Польщу – саме ця країна останнім часом значно зміцнила свою армію і розробила вдалу бойову стратегію. Польські військові орієнтуються на довгострокові завдання, що посилює їх позиції у світі.

Відповідну думку на сторінці у Facebook висловив журналіст Юрій Бутусов.

Він вважає, що яскравим прикладом тому стала Оборонна концепція, яку нещодавно ухвалили у Польщі:

"Проведено аналіз наявного економічного та мобілізаційного ресурсу, поставлено довгострокові багаторічні завдання військово-промислового комплексу", – додав Бутусов.

За його словами, Україні варто скористатися подібним досвідом, модернізувати підрозділи ВПС та Національної гвардії. Саме у такий спосіб сусідня країна може стати настільки незалежною від іноземних союзників, що зможе обійтися виключно власним озброєнням та особовим складом.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"У разі застосування ядерної зброї за Польщу заступляться союзники по НАТО. Чому це зробила Польща? Тому що в Україні війна вже йде четвертий рік, Росія загрожує Європі, отже треба вчитися протистояти ворогові наявними силами, розвивати власну державу, ворог не повинен застати зненацька", - підсумував журналіст.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Порошенка назвали головного союзника України в боротьбі з агресором.