У Росії збираються продати майновий комплекс "Ростовської вугільної компанії" (структура "Запоріжсталі"). Його оцінили в 370,9 мільйонів рублів. Крок аукціону - 5% від початкової ціни.

Як пише Рoliteka, "Запоріжсталь" – це один з найбільших в Україні металургійних комбінатів, який входить до холдингу "Метінвест" олігарха Ріната Ахметова.

До майнового комплексу, розташованого у Ростовській області, входять: земельні ділянки, будівлі, виробниче і промислове устаткування, лінії електропередачі і насосні станції.

Аукціон заплановано на 30 червня, подати заявку на участь можна до 28 червня.

Майно розпродають, тому що, у квітні 2015 року Арбітражний суд Ростовської області визнав "Ростовську вугільну компанію" банкрутом. Підприємство створили для реалізації проекту із будівництва шахти "Бистрянська 1-2". Передбачалося, що вона забезпечить "Запоріжсталь" дешевим доменним коксом. Вартість проекту спочатку оцінювалася в 6,9 мільярдів рублів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Потім компанія заявила про подорожчання проекту до 11,9 мільярдів рублів. Шахту так і не добудували, а проект заморозили.

Як повідомляв портал "Знай.ua", фабрика Roshen в Липецьку заплатила мільярд у бюджет окупанта.