Ситуація у Венесуелі за останні кілька днів сильно погіршилась, пише впливова "Washington Post".

Так, заворушення спалахнули у штаті Барінас, внаслідок чого загинуло 8 осіб, ще десятки отримали поранення. На одній з центральних площ столиці країни Каракаса натовп лінчував молодого чоловіка, обливши його бензин та підпаливши. Тим часом в декількох районах столиці протестанти в масках встановили барикади і здирають плату з машин, що проїжджають повз.

Після семи тижнів майже щоденних протестів, інциденти вказують, що анархія поширюється Венесуелою, в той час як уряд і опозиція, під заклики не проявляти насильство, схоже, що втрачають контроль над ситуацією, відзначає видання.

Венесуельські сили безпеки, а також проурядові мотоциклетні банди відомі як "колектівос" зустріли безпорядки застосуванням сили, а в деяких випадках – влаштовують перестрілки, що тільки ускладнює ситуацію. Щонайменше 50 осіб загинуло протягом останніх семи тижнів, у тому числі протестувальники, представники урядових сил безпеки та випадкові люди, що стали свідками бійок.

Як повідомляв "Знай.ua", перед цим опозиція Венесуели провела "смердячий протест" - в якості "зброї" активісти використали фекалії.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще