Міністерство внутрішніх справ подало законопроект, який дозволить відомству блокувати будь-які сайти без рішення суду.

Відповідний документ вже направлено на розгляд до Кабміну, повідомив голова "Піратської партії України" Сергій Яригін у своєму "Facebook".

Окрім того, законопроект легалізує тотальне стеження в інтернет просторі.

"Слідчий, прокурор має право до постанови ухвали слідчого судді звернутися з письмовою вимогою до оператора, провайдера про здійснення строком на 24 години негайного тимчасового обмеження доступу до інформації та/або термінову фіксацію інформації в електронній (цифровій) формі, лише у невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя людей та майна чи припинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину", - йдеться в проекті закону.

Як повідомляв "Знай.ua", Інтернет-провайдер, який обслуговує Кабінет міністрів, досі не заблокував доступ до російських соціальних сервісів, які Президент Петро Порошенко офіційно заборонив 17 травня.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще