З перевіркою до аеропрту державного підприємства "Антонов" прибули керівники Міжнародної організації з цивільної авіації – ІКАО. Президент організації та директор європейського бюро особисто пройшлися ангарами в Гостомелі.

Особливу увагу президент ІКАО виявив до нової розробки ДП "Антонов" – АН 132, найсвіжішої моделі літаків. Її випробування нині у розпалі.

"Те, що є нові технології, це для нас дуже добре. Чекаю з нетерпінням, коли він полетить", - каже президент Ради ІКАО Бенард Олумуіва.

АН-132 є продуктом спільної діяльності українських інженерів та партнерів із Саудівської Аравії. Українці розробили, побудували і випробовують літак. Саудити планують налагодити виробництво таких літаків у себе.

Фактично, цей літак є поліпшеною копією АН-32, який добре себе показав під час експлуатації у зонах екстремальних кліматичних умов в Індії та Південній Америці.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Але головне - це перший АН, який побудований без жодної російської запчастини. Двигуни - канадські, гвинти постачає Велика Британія. У проекті задіяні десятки українських підприємств.

Літаки такого класу можуть служити і для потреб армії. АН-132, зокрема, пристосований для транспортування особового складу та бронетехніки.

Випробування тривають у напруженому режимі, кажуть на підприємстві. Літак готують до презентації на виставці в Саудівській Аравії та на міжнародному авіасалоні в Парижі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські інженери із конструкторського бюро "Антонов" готують заміну застарілим російським бойовим літакам МіГ29.