Президент України Петро Порошенко обговорив по телефону з президентом Франції Еммануелем Макроном бешкетування Росії на сході України.

Про це повідомила прес-служба президента.

Телефонна розмова відбулася напередодні зустрічі Макрона з президентом Росії Володимиром Путіним. Порошенко поінформував новообраного французького главу про нові порушення мінських угод з боку країни-агресора та бойовиків.

Лідери двох країн також обговорили активізацію роботи в Нормандському форматі і майбутній саміт G-7 в Італії.

Порошенко привітав Макрона і заявив, що з його перемогою на президентських виборах Україна отримала союзника у відновленні суверенітету і територіальної цілісності. Він також запросив в гості французького голову в будь-який зручний для нього час.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", зустріч Путіна і Макрона запланована на 29 травня. Вона пройде в рамках нормандського формату в Парижі. За словами прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова, імовірно, вони пройдуться по "больових точках" міжнародного порядку денного і регіональним конфліктам.